Col·laboradors

ASSOCIACIÓALBA
L’Associació Alba és una organització sense afany de lucre, que pretén generar oportunitats amb la finalitat d’aconseguir el màxim desenvolupament i qualitat de vida a les persones amb discapacitat de l’Urgell i la Segarra.
Els seus inicis es remunten a l’any 1975, moment en el qual un grup de familiars i professionals es van organitzar per a donar resposta a les necessitats de les persones amb discapacitat i les seves famílies. Al llarg d’aquests 35 anys, l’Associació ha anat creixent contínuament, tant en nombre de persones usuàries com de serveis prestats.
Actualment, es treballa amb persones amb qualsevol tipus de discapacitat, especialment discapacitat intel·lectual i malaltia mental, oferint un ampli ventall de serveis. De tots ells s’intenta donar resposta a necessitats tant individuals com comunitàries, treballant en xarxa amb altres entitats, serveis i recursos de l’entorn.

ASSOCIACIÓ SALUT MENTAL ONDARA SIÓ
Salut Mental Ondara Sió es crea a l’any 2006 a Cervera amb la voluntat d’acollir i recolzar els familiars de persones afectades per algun tipus de trastorn mental residents en l’Urgell i la Segarra, en els municipis que conformen les respectives comarques. L’associació realitza una tasca de suport, informació i assessorament a les famílies, juntament amb una tasca de sensibilització pública i reivindicació dels drets de les persones amb problemes de salut mental, a la vegada que crea i gestiona recursos i serveis per a aquestes persones i les seves famílies.

CENTRE DE DIA DE SALUT MENTAL DE TÀRREGA
Gestió de Serveis Sanitaris és una empresa pública que té com a objectiu la gestió i l’administració dels centres i els serveis d’atenció sanitària, sociosanitària, salut mental i atenció social que determini el Servei Català de la Salut; principalment en l’àmbit territorial de les comarques de Lleida.
Dins l’àmbit de la salut mental de Gestió de Serveis Sanitaris, col·laboren en l’organització de l’espai Les meves raons, el Centre de Dia de Salut Mental i el Programa de Serveis Individualitzat de Tarrega, amb el suport dels Centres de Salut Mental d’Adults de l’Urgell i la Segarra.
El Centre de Dia de Salut Mental de Tàrrega neix l’any 2003 degut a la necessitat de completar l’atencióen salut mental comunitària, permetent la rehabilitació psicosocial i inclusió dels usuaris amb trastorns mentals greus. El Programa de Serveis Individualitzats çes un programa de suport comunitari a les persones amb malaltia mental greu, basat en la metodologia de la gestió de casos. Neix l’any 2008 donat els problemes de continuïtat assistencial i les dificultats de vinculació als serveis de les persones amb problemàtica de malaltia mental.

DIMITRI IALTA // direcció artística
Dimitri Ialta és un projecte fundat l’any 2008, liderat per Jordi Duran i amb seu a Bellpuig. Des del moment de la seva creació, aquesta iniciativa beu de diferents disciplines com la dansa, el vídeo o les arts pl+astiques; i té com a objectiu principal la investigació en el terreny de les dramatúrgies no convencionals i la creació en espais singulars. Els espectacles de la companyia s’han pogut veure a festivals i programacions especialitzades en el discurs contemporani com ara el Festival Panorama d’Olot, la Feria Internacional de Teatro y danza de Huesca, els Escorxadijous del Teatre Municipal de Lleida o bé la Fira Mediterrània de Manresa (Tradició i modernitat).

NATÀLIA LLORETA i ORIOL MARTÍ // realització de vídeo
Natàlia Lloreta i Oriol Martí són dos joves realitzadors de Tàrrega. Entre els seus treball més destacats es troben un documental sobre La II República a Tàrrega, produït per l’Ajuntament de Tàrrega amb imatges inèdites i testimonis de l’època; i el mini metratge Tots Som Ulisses que, amb una durada de 50 minuts, recull dotze testimonis d’immigrants residents a la capital de l’Urgell. Darrerament, Lloreta ha guanyat el premi Llanterna Digital de cinema en la categoria de fins a tres minuts amb el curtmetratge Mal de llengua. En el terreny de les arts escèniques han col·laborat amb diferents iniciatives teatrals com ara Efímer o Dimitri Ialta.

LLORENÇ CORBELLA // espai escènic i vestuari
Està especialitzat en vestuari i escenografia. La seva trajectòria professional ha estat sempre vinculada al món de les arts escèniques. Ha treballat amb directors com Calixte Bieito, Joan Ollé, Josep Muntanyès, Emilio Sagi, Xavier Albertí, Mario Gas o José Luis A. de Santos. També ha col·laborat molt estretament amb la Cia Mudances – Àngels Margarit. Ha participat en produccions del Centro Dramatico Nacional, Teatro Clásico, Teatro Real de Madrid, Teatre Nacional de Catalunya; i del Gran Teatre del Liceu o del Teatre de l’Òpera de Montecarlo, N.N.O de Tokio, Sao Carlos de Lisboa, i Palacio Euskalduna de Bilbao. Molts dels es- pectacles han estat estrenats o presentats en destacats festivals com el d’ Almagro, Lucerna, Mérida, Perpinyà, Parés, Bogotà, Madrid, Alacant o el mateix GREC.
Ha estat reconegut amb dos premis pel seu treball com a escenò graf: el Premi de la Crítica de Barcelona (1999) per Mesura per Mesura (dir. de Calixte Bieito) i el Premi Max d’Escenografia (1998) per Guys & Dolls (dir. De Mario Gas). El dos espectacles amb producció del Teatre Nacional de Catalunya. L’activitat d’escenògraf l’ha alternat amb activitat pedagògica impartint classes a l’Institut del Teatre de Barcelona i cursos a diferents entitats i col·lectius. Darrerament ha estat responsable de la di- recció artística de la Fira del Teatre al Carrer de Tàrrega , entre els anys 1984 i 85 i també del 2003 al 2006.

JOANRA BURGUÉS // disseny gràfic
Joanra Burgués és un jove dissenyador gràfic nascut a Tàrrega. Després d’estudiar Ciències Empresarials a la Universitat Pompeu Fabra, emprèn un camí cap al món del disseny gràfic i estudia un graduat superior a l’escola BAU de Barcelona. Dels seus treballs destaca el seu projecte final; un llibre que parla sobre les tradicions catalanes des d’un punt de vista original i creatiu.

Deixa un comentari